Home » YENİ KAYDOLAN T.C. VATANDAŞI ÖĞRENCİLER İÇİN YURT BAŞVURUSU

YENİ KAYDOLAN T.C. VATANDAŞI ÖĞRENCİLER İÇİN YURT BAŞVURUSU

(26 Ağustos 2024 Pazartesi – 29 Ağustos 2024 Perşembe tarihleri arasında Lisans çevrimiçi kesin kayıt yaptıracak yeni kayıt öğrenciler için)

Bilkent Üniversitesi yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, kendilerine Bilkent Üniversitesi tarafından gönderilecek kayıt linki üzerinden Lisans çevrimiçi  öğrenci bilgi formunu doldurduktan sonra “Bilkent Yurtlarına Başvuru” butonuna tıklayarak boş olan oda tiplerini görebilir ve istediği oda tipini seçebilirler. Oda tipini seçtikten sonra ücretin tamamını internet sayfası üzerinden kredi kartı ile veya bankalardan öğrenci numarası ile (Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası) Bilkent Üniversitesi’nin hesabına “2024 – 2025 Güz Yarıyılı Yurt Ücreti” olarak Lisans çevrimiçi kesin kayıtlar sırasında yatırması gerekmektedir.

İnternet üzerinden ön kayıt işlemini tamamladıktan sonra oda tipi değiştirmek isteyen öğrenciler eğer yurt ödemesini tamamlamamış iseler tekrar öğrenci bilgi formu sayfasına girip “Bilkent Yurtlarına Başvuru” butonunu seçerek yeni oda tipi belirleyebilir ve ödemelerini bu oda tipi ücretine göre yapabilirler. Ödemelerini tamamlayarak oda tipini seçmiş olan öğrenciler tekrar sisteme geri dönerek yeni bir oda tipi seçemezler.Öğrencilerimiz, oda tipi değişiklik isteklerini Öğrenci kimliği ve PAE giriş belgesi  teslim almak için  üniversiteye geldikleri gün kayıt alanındaki Yurtlar Müdürlüğü masasına iletebilirler. Değişiklik istekleri yurt odalarının imkanları çerçevesinde değerlendirilebilmekte olup oda tipi değişimi ile ilgili garanti verilememektedir.

Kayıt esnasında oda tipi değişikliklerinde Yurt ücreti fark ödemeleri Yurtlar Müdürlüğü masasından, MasterCard veya Visa özellikli kredi kartları ile çevrimiçi BILDORM yurt yerleşim sistemi üzerinden de yapılabilir.

Yurt kaydının tamamlanması için öğrenciler Öğrenci kimliği ve PAE giriş belgesi  teslim almak için  üniversiteye geldikleri gün kayıt alanındaki Yurtlar Müdürlüğü masasından “Yurt Tahsis Belgesi” ni almalıdır.

Kapsamlı Burslu öğrencilere iki kişilik standart karyolalı (D2K) odada ücretsiz konaklama olanağı verilir. Kapsamlı Burslu öğrenciler Doğu Kampüs veya Merkez Kampüs’teki üst kategori odalara ücret farkı ödeyerek yerleşebilir.

ÖSYM Sistemi üzerinde ikamet adresi Ankara olarak belirtilen bütün öğrenciler için Çevrimiçi Yurt başvuruları kapalı bulunacak olup, öğrencilerimiz yurt isteklerini Öğrenci kimliği ve PAE giriş belgesi  teslim almak için  üniversitemize geldikleri gün kayıt alanındaki Yurtlar Müdürlüğü masasına şahsen iletebilirler. Bu öğrencilerimizin yurt istekleri, odalarımızda boş yer bulunması durumunda değerlendirilecek olup yer garantisi verilmemektedir.

Lisans çevrimiçi kesin kayıtlar sırasında aynı oda tipini alarak randevusunu tamamlayan ve arkadaşı ile birlikte aynı odada kalmak isteyen öğrencilerin en geç 29 Ağustos 2024 tarihi 17:00 a kadar yurt@bilkent.edu.tr adresine mail göndererek bu isteklerini bildirmeleri durumunda yurt odalarımızın imkanları dahilinde yurt yerleşimleri tamamlanabilecektir.

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrenciler için yurtlarımızda geçmiş kayıt dönemlerinde ayrılan yeterli sayıda yatak kontenjanı bulunmakla birlikte, ilk tercih edilen oda tipinde yerleşim yapılması mümkün olmayabilir.

Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin yurt ve oda numaraları Öğrenci kimliği ve PAE giriş belgesi  teslimi sırasında kayıt alanındaki Yurtlar Müdürlüğü masasında belirlenecektir.

Yeni kayıt öğrenciler için Yurtlara en erken giriş tarihi 01 Eylül 2024′dür.

İletişim Bilgileri:
Bilkent Üniversitesi