Home » YENİ KAYDOLAN T.C. VATANDAŞI ÖĞRENCİLER İÇİN YURT BAŞVURUSU

YENİ KAYDOLAN T.C. VATANDAŞI ÖĞRENCİLER İÇİN YURT BAŞVURUSU

(06 – 11 Eylül 2021 tarihleri arasında kayıt yaptıracak öğrenciler için)

Bilkent Üniversitesi yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, öğrenci bilgi formunu doldurduktan sonra “Bilkent Yurtlarına Başvuru” butonuna tıklayarak boş olan oda tiplerini görebilir ve istediği oda tipini seçebilirler. Oda tipini seçtikten sonra ücretin tamamını internet sayfası üzerinden kredi kartı ile veya bankalardan öğrenci numarası ile (Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası) Bilkent Üniversitesi’nin hesabına “2021 – 2022 Güz Yarıyılı Yurt Ücreti” olarak kesin kayıt öncesi yatırması gerekmektedir.

İnternet üzerinden ön kayıt işlemini tamamladıktan sonra oda tipi değiştirmek isteyen öğrenciler tekrar öğrenci bilgi formu sayfasına girip “Bilkent Yurtlarına Başvuru” butonuna tıklayarak yeni oda tipini seçebilir.

Yurt kaydının tamamlanması için öğrenciler öncelikle randevu gününde üniversiteye kesin kayıt yaptırmalıdır. Daha sonra kayıt alanındaki Yurtlar Müdürlüğü masasından “Yurt Tahsis Belgesi” alınmalıdır.

Kayıt esnasında oda tipi değişikliklerinde Yurt ücreti fark ödemeleri Yurtlar Müdürlüğü masasından, MasterCard veya Visa özellikli kredi kartları ile çevrimiçi BILDORM yurt yerleşim sistemi üzerinden de yapılabilir.

Kapsamlı Burslu öğrencilere iki kişilik standart karyolalı (D2K) odada ücretsiz konaklama olanağı verilir. Kapsamlı Burslu öğrenciler Doğu Kampüs veya Merkez Kampüs’teki üst kategori odalara ücret farkı ödeyerek yerleşebilir.

Yurt binası kayıt alanında belirlenecek olan öğrencilerin oda numaraları kalacakları yurt yönetimi tarafından yurtlarına yerleşim için gittikleri zaman belirlenecektir.

Yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt alanında işlemlerini tamamladıkları gün yurtlarına yerleşebileceklerdir.

İletişim Bilgileri:
Bilkent Üniversitesi