Home » 81. / 82. Yurt Binaları

81. / 82. Yurt Binaları

Merkez Kampüs’te 2016’dan bu yana inşaatı süren yeni yurt binası, 2019-2020 akademik yılının güz yarıyılında kullanıma açıldı. Yurtlar Spor Salonu ve 77. yurt arasındaki bölgede yer alan yeni bina, kız öğrenciler için 12 katlı ve erkek öğrenciler için 8 katlı olmak üzere iki ayrı yurttan oluşuyor.

24.000 metrekarelik binada çift kişilik 400 oda bulunuyor ve toplam 800 öğrenci konaklayabiliyor. 28 metrekarelik ve mobilyalı odalarda duşlu özel banyo bulunuyor. Her katta ortak mutfak ile çalışma alanı yer alan yeni yurt binasında, çamaşırhane, derin dondurucu, kişisel dolap ve oturma alanlarının yanı sıra bir kafeterya, yiyecek-içecek otomatları ve içme suyu istasyonları da öğrencilerin hizmetindedir.

Binaya, odalara, odadaki kasalara ve çamaşırhaneye öğrenci kimlik kartlarıyla bütünleşik bir sistem üzerinden girilmektedir.